1. Czy przy pracy fizycznej warto wrzucić trochę więcej białka niż 2g przy budowaniu masy? 2. 2 posiłki jem w pracy bo mamy obiady za darmo - zazwyczaj są to węgle jak ryż albo ziemniaki albo albo kurczak ryba coś w tym stylu. Czy gdybym dwa posiłki jadł poza pracą które sam przygotuje ( bez przeliczania ) a makro wyliczał na oko i jadł sporo to [...]
Czesc. Chce 3 raz wskoczyc na diete tłuszczową bo mimo bycia ekto, to juz 3 raz jak robiłem mase, to jedynie co to tylko tkanke tluszczowa lapie, srednii po 1-2 miesiacu na weglach lapie pelno problemow z samopoczuciem, trawieniem , mimo lekkostrawnych posilkow z wyeliminowaniem nietolerancyjnych produktow Jak bylem na ketozach, glownie [...]
[...] i wiek 17 lat. Od około miesiąca ćwiczę na siłowni, wcześniej jeździłam dużo rowerem szosowym. Na siłownię chodzę 5-6 razy w tygodniu. Zażywam kreatynę, cytrulinę i porcję białka WPC. Nie ukrywam, że chciałabym zrzucić jeszcze z 10 kg, by bez problemu móc zrobić masę mięśniową. Obecnie jem 2200kcal i waga mi się utrzymuję pomimo tego, że [...]
[...] zrobić masę(ważę 63 kg, cel to min.75kg). Zacząć trenować ciężej. Jem około 3000kcal dziennie. Kupiłem ostatnio gainer(z activvlabu, MassUp Waniliowy). Zauważyłem że oprócz białka i węglowodanów zawiera również kreatynę(monohydrat) wraz z tauryną. 2g kreatyny na 100g mieszanki i 1g tauryny na 100g mieszanki. Słyszałem, że kreatyna powoduje [...]
Czy moge już skończyć redukcję czy lepiej jeszcze nie Czuje się za chudo i mam mało mięśni dlatego chciałbym robic mase lub narazie wejść na zero kaloryczne. Schudlem od września z 82 do 77kg Obecnie jem 2000kcal 180 bialka 45 tluszczy 200 weglowodanow niedawno jadlem 250. 4 treningi w tygodniu na silowni. [...]
[...] siarki; dobrze przechodzi do rozcieńczonego alkoholu i gliceryny, rozkłada się w temp. ok. 70-80o C lub co gorsze, a bardziej przekonujące, biorąc pod uwagę właściwości tego białka - dobrze przechodzi do zimnej wody; pod wpływem wysokiej temperatury, stężonej gliceryny, i wysokoprocentowego alkoholu czy octu ulega procesowi denaturacji, [...]
[...] więcej białek, wkładając więcej wysiłku w utrzymanie organizmu w należytym stanie i dokonywanie bieżących napraw. To jest najlepsza możliwość. Najgorsza jest taka, kiedy białka poddane glikacji nie odnawiają się łatwo, jak na przykład kolagen, czy białka tkanki nerwowej. Tych białek organizm nie może się pozbyć, więc są kumulowane, a wtedy [...]
[...] działa też oszczędzająco na gospodarkę azotową ustroju, co stwierdzono w badaniach przemiany białek i co wykorzystano dla celów terapeutycznych w stanach niedoboru białka, np. w przewlekłych wyniszczających chorobach po operacjach i ciężkich urazach. Deca-Durabolin w tych stanach jest dodatkiem do leczenia dietetycznego, karmienia [...]
[...] są powszechnie używane do produkcji kremów, maści, pomadek, pudrów, różów, tuszów, mleczek (śmietanek kosmetycznych) i balsamów. Kosmetyki zawierające glikole, proteiny (białka, np. w formie hydrolizatów), parafiny, i sylikony wywołują lub nasilają trądzik. Białka zawarte w wielu kosmetykach są antygenem i przy zakażeniu bakteryjnym skóry [...]
[...] glikolizy. AEROBY NA CZCZO CZY PO TRENINGU? do rozbudowania Anabolizm: patrz metabolizm. Alternacyjne ćwiczenie, alternacja patrz: bilateralne ćwiczenie Aminokwasy, patrz: białka Adipocyty- komórki tłuszczowe ACT- patrz systemy treningowe ALKOHOL, CZY MOGĘ PIĆ? Wszystko sprowadza się do ilości. Raz na jakiś czas w dnt 1-2 piwa tudzież lampka [...]
[...] bardziej nasila szybkosc syntezy ************************************ Tu ciekawe badania -> duze ilosci weglowodanów vs. srednio duze ilosci weglowodanów + male ilosci białka Maximizing postexercise muscle glycogen synthesis: carbohydrate supplementation and the application of amino acid or protein hydrolysate mixtures Background: [...]
[...] do dużych wysiłków. Tłuszcze są nośnikiem rozpuszczalnych w nich witamin i materiałem energetycznym o bardzo dużej ilości energii (aż 9 Kcal w 1 g. Dla porównania 1 g białka - 4 Kcal, 1 g węglowodanów - 4 Kcal). Witaminy i minerały odgrywają kluczową rolę w metabolizmie i z powodu tego powinny być dostarczane w każdym posiłku. Ogólnie [...]
[...] do dużych wysiłków. Tłuszcze są nośnikiem rozpuszczalnych w nich witamin i materiałem energetycznym o bardzo dużej ilości energii (aż 9 Kcal w 1 g. Dla porównania 1 g białka - 4 Kcal, 1 g węglowodanów - 4 Kcal). Witaminy i minerały odgrywają kluczową rolę w metabolizmie i z powodu tego powinny być dostarczane w każdym posiłku. Ogólnie [...]
[...] 'IIFYM' ? Według zasady IIFYM,najważniejszą rzeczą jest tu znajomość dokładnego zapotrzebowania organizmu na makroskładniki. Są trzy główne grupy produktów żywnościowych: białka węglowodany i tłuszcze. Każdy z tych makroskładników ma swoją rolę do odegrania i potrzebny jest w różnych ilościach, w zależności od celu, [...]
[...] jej odbudowy tudzież wzrostu. ‘Obrót białkiem’ jest stanem równowagi między tymi dwoma. Wielu naukowców twierdzi, iż przeciętny 70 kg dorosły obraca dziennie około 280 g białka. Oczywiście nie wszystko jest białkiem mięśniowym, lecz około 30% tej ilości. Zgadnij co? Ta cecha dotyczy osób prowadzących siedzący tryb życia, nie sportowców, i [...]
[...] i dietetycznego Vinca Girondy oraz jego podopiecznych Frank Zane, Arnold Schwarzenegger i inni zaprzeczają temu poglądowi. Frank Zane nigdy nie jadał więcej węglowodanów niż białka, „Arnold” natomiast jadał 60-100g węglowodanów. W tym artykule, chciałbym podzielić się jako optymalny swoimi przemyśleniami i praktycznymi doświadczeniami w tym [...]
[...] Możesz wybrać opcję z całością saszetek w jednym smaku lub w różnych kombinacjach smakowych. Odżywka wysokobiałkowa powodująca przyrost masy mięśniowej, zawierająca izolat białka serwatki CFM. Vitalmax CFM Whey Protein Isolate to odżywka wysokobiałkowa w której jedynym źródłem białka jest izolat białka serwatkowego wytwarzany w niskich [...]
[...] martwicy lub odparowania tkanki, a w efekcie do jej zniszczenia i zwęglenia ) W czasie ogrzewania tkanki dochodzi do zmian strukturalnych w złożonych cząsteczkach takich jak białka, DNA i RNA. Strukturalne zmiany prowadzą do denaturacji czyli osłabienia ich funkcji. Do koagulacji i denaturacji dochodzi wówczas, gdy temperatura przekracza 60C. [...]
[...] bez przerwy sprzątać tego bałaganu. |► Wydłużenie Życia / Opóźnienie Starzenia Organizmu ◄| Zauważa się wzmożoną syntezę sirtuin - "białek długowieczności". Sirtuiny to białka odgrywające istotną rolę w procesach starzenia się organizmu, zachowania młodości i wydłużenia długości życia. Odgrywają też szereg innych funkcji takich jak: udział w [...]